Information till föräldrar


Evenemanget
Wonderbase är ett stort LAN och datorfestival som för andra gången arrangeras och sätts upp på Åhaga. Wonderbase riktar sig på de punkter som andra LAN har misslyckats med; bättre mat och mindre volym för att skapa en stämning som man faktiskt kan trivas i.

Besöksbiljetter
Om ni skulle vilja hälsa på ert barn eller någon vän finns det besöksbiljetter att köpa för 100:-. Biljetten gäller i 24 timmar efter den tidpunkt du köpt den. Självklart finns det gott om parkeringsplatser för våra deltagare/besökare. Biljetter säljs vid entrén och där har man även möjligheten att köpa en familjebiljett som kostar 130:- som gör att hela familjen kan komma på besök.

Värt att tänka på
När det lanas är de viktigt att ungdomar tänker på sin hygien, sömn och mat. Därför kan det vara bra om ni som föräldrar pratar med ert/era ungdomar innan de åker till Wonderbase. Även mat och dryck är viktigt under lanet, och självklart då att man väljer det nyttigare alternativen som vi på wonderbase kommer att ha med tanke på att vi serverar fantastiskt god mat till vettiga priser.

Sömn är också en viktigt bit, det räcker inte med en eller ett par timmars sömn varje natt. Se även till så att era barn tar med sig sovsaker (luftmadrass, liggunderlag etc) så de slipper må dåligt p.g.a. för lite och för dålig sömn. Kör du med egen bil till Wonderbase är det väldigt viktigt att du är utvilad innan du åker långa sträckor i trafiken. Du som använder några slags mediciner se till att inte glömma dessa plus om du har någon allvarligare sjukdom ha gärna med dig dokumentation om denna samt kontaktuppg. till målsman.

Ett bra tips till alla är att i sin mobiltelefon ange en kontakt till en person som kan ta medicinska beslut åt en i en nödsituation. Detta markeras i mobilens telefonbok genom att kontaktens namn börjar med bokstäverna ICE, som står för In Case of Emergency. Till exempel kan numret hem heta ”ICE Morsan”. På det gör det lättare för vår sjukhuspersonal att hitta lämplig kontakt bland alla nummer. Systemet används i många länder och är jättelätt att använda!

Säkerhet
Vi har nolltolerans mot alkohol och droger och det är mycket lugnt och gemytligt. Vi gör vårt bästa för att våra deltagare ska trivas samt att eventet skall flyta utan större tillbud. Wonderbase samarbetar med räddningstjänsten och polisen för att skapa ett så tryggt evenemang som möjligt. Självklart har vi tillstånd från myndigheterna för arrangemanget. Wonderbase har egna funktionärer som arbetar med förebyggande säkerhet samt hjälper deltagare med säkerhetsfrågor under alla 4 dagar som eventet pågår, till exempel att få kontakt med polisen i händelse av förlorade ägodelar. I våra team finns en bred kompetens inom säkerhetsområdet, till exempel brandsäkerhet och första hjälpen.

Om något allvarligt inträffar kommer vi omedelbart att koppla in polis, brandkår eller ambulanssjukvård. Åhaga arbetar kontinuerligt och medvetet med säkerhetsfrågor och hallarna har automatiskt utrymningslarm och är godkända för ett stort antal närvarande personer.

Organisationen
Wonderbase arrangeras av bl.a. Svedlan, sponsorer bidrar med diverse aktiviteter och underhållning.
WonderBase
Tegnergatan 13
503 43 Borås

Svedlans kontaktinformation kan hittas på www.svedlan.se

Packlista
- Dator + strömkabel
- Skärm + strömkabel + Skärmkabel
- Mus & tangentbord (gärna med sladd, trådlöst kan krångla om många har det)
- Nätverkskabel (helst minst 10 meter). Rak TP.
- Grendosa med det antal uttag som du behöver.
- Hörlurar (undvik högtalare för att inte störa din omgivning)
- Pengar
- Sovunderlag, kudde och sovsäck/filt
- Hygienprodukter
- Biljetten / Bokningsnumret
- Antivirus & Brandvägg

Annat som kan vara bra att ta med
- Installations-CD till OS, program och spel (bra om datorn krånglar)
- Badkläder
- Handduk
- Mobiltelefon + laddare
- Stol (om du tycker standardstolarna är obekväma) eller kudde att sitta på
- Kamera (glömt inte minneskort eller film, batterier, laddare etc)
- Webbkamera
- Medicin + Sjukdomsdokumentation
- Cerat och hudlotion, luften blir torr i hallen
- Mensskydd
- Kondomer
- Godis
- Mat (Kommer finnas att köpa till normala matpriser)
- Kylväska + Kylklampar
- Extra ombyte kläder

Att tänka på
Förbered datorn innan du åker: antivirusprogram, brandvägg, och inte minst alla säkerhetsuppdateringar för ditt OS.
Uttagsautomat finns i Borås.
Släng allt skräp i rätt sopkärl! Ett rent LAN är mycket roligare. Innan du åker gör du rent på din plats och går med skräpet till en av våra sopstationer. Var noga med att tomburkar hamnar i rätt tunna och att ev. elektronik (tangentbord, kablar och liknande) läggs i behållaren som är märkt elektronikavfall.

Varmt välkomna till Åhaga och Wonderbase!

wonderbaseinside
  Registrera!

 
Google

 Senaste nytt

2007-09-11 13:59:10
Resultat från Wonderbase 2007!
 Samarbete

Annonser
© Wonderbase